Zachęcam do polubienia Zielonej Diety na FACEBOOKU i śledzenia mnie na Instagramie :)
WEGAŃSKIE TRUFLE Z AWOKADO I MIGDAŁAMI
Składniki (ok. 12 sztuk):
Przygotowanie:
Mieszamy dokładnie awokado, rozpuszczoną czekoladę, mielone migdały i syrop klonowy.
Odstawiamy do lodówki na 20 min.
Po tym czasie z masy formujemy kulki. Każdą obtaczamy w mielonych migdałach lub kakao.
Przechowujemy w lodówce.
Składniki (ok. 12 sztuk):
- 1 dojrzałe awokado Hass, rozgniecione widelcem
- 140 g gorzkiej czekolady, rozpuszczonej w kąpieli wodnej
- 50 g mielonych migdałów
- 3 łyżki syropu klonowego
- mielone migdały lub kakao, do obtoczenia
Przygotowanie:
Mieszamy dokładnie awokado, rozpuszczoną czekoladę, mielone migdały i syrop klonowy.
Odstawiamy do lodówki na 20 min.
Po tym czasie z masy formujemy kulki. Każdą obtaczamy w mielonych migdałach lub kakao.
Przechowujemy w lodówce.
Ale świetne :) Nie lubię awokado, ale może tak bym je jakoś przemyciła :)
OdpowiedzUsuńhttps://rankiemwszystkolepsze.blogspot.com/
Awokado jest zupełnie niewyczuwalne, ale musi byc dojrzałe :)
Usuńczy mozna zastapic syrop klonowy- syropem z agawy?
OdpowiedzUsuń