wtorek, 5 czerwca 2018

TRUFLE Z AWOKADO I MIGDAŁAMI

Właśnie ogłaszam, że trufle z awokado to jeden z hitów w mojej kuchni. Awokado sprawia, że są kremowe, migdały nadają im orzechowego posmaku, a czekolada idealnie dopełnia całości... W dodatku są bajecznie proste i oczywiście nie zawierają cukru.

Zachęcam do polubienia Zielonej Diety na FACEBOOKU 
i śledzenia mnie na Instagramie 
:)





WEGAŃSKIE TRUFLE Z AWOKADO I MIGDAŁAMI

Składniki (ok. 12 sztuk):
  • 1 dojrzałe awokado Hass, rozgniecione widelcem
  • 140 g gorzkiej czekolady, rozpuszczonej w kąpieli wodnej
  • 50 g mielonych migdałów
  • 3 łyżki syropu klonowego 

  • mielone migdały lub kakao, do obtoczenia

Przygotowanie:

Mieszamy dokładnie awokado, rozpuszczoną czekoladę, mielone migdały i syrop klonowy.

Odstawiamy do lodówki na 20 min.

Po tym czasie z masy formujemy kulki. Każdą obtaczamy w mielonych migdałach lub kakao.

Przechowujemy w lodówce. 

3 komentarze:

  1. Ale świetne :) Nie lubię awokado, ale może tak bym je jakoś przemyciła :)
    https://rankiemwszystkolepsze.blogspot.com/

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Awokado jest zupełnie niewyczuwalne, ale musi byc dojrzałe :)

      Usuń
  2. czy mozna zastapic syrop klonowy- syropem z agawy?

    OdpowiedzUsuń